De functie van de darmen

De functie van de darmen is het verteren van voedsel en het uitscheiden van de onverteerbare resten. Bij de vertering van voedsel zijn diverse processen betrokken en komen allerlei bruikbare voedingstoffen vrij. Deze aminozuren, vetzuren, vitamines, mineralen, etc. worden opgenomen in het lichaam en via het bloed vervoerd naar de cellen die het nodig hebben. Er zijn voedingstoffen die fungeren als brandstof voor alle activiteiten van het lichaam en er zijn voedingsstoffen die bijdragen aan de opbouw van cellen en het herstel van het lichaam.

Veel gezondheidsklachten hangen dan ook samen met een onvolledige vertering van de voeding. Er kan nog zo gezond gegeten worden: wanneer de voeding niet goed verteerd wordt, levert dit alsnog weinig gezondheidsvoordelen op. Een gezonde spijsvertering en darmflora dragen op hun beurt bij aan het bevorderden van een sterk immuunsysteem. Slecht werkende darmen kunnen daarentegen leiden tot een lagere fysieke en psychische weerstand.

Heb je genoeg van je gezondheidsklachten en wil je actief gaan werken aan je gezondheid en het verminderen van je gezondheidsklachten? Neem dan contact op met POGZ.