Praktijk Orthomoleculaire Geneeskunde Zeeland…

heeft een brede(re) kijk op voeding en gezondheid, waarbij natuurlijke voeding centraal staat.

Gezondheid wordt voor een groot deel bepaald door de voeding die je binnen krijgt. Je goed voeden is het eten van echte onbewerkte voeding. Het is niet alleen belangrijk wat je eet, maar ook wat de darmen ervan opnemen en hoe het lichaam het verwerkt. Bij gezondheidsklachten zijn deze processen vaak verstoord. POGZ kan je adviseren bij het herstellen van deze verstoorde processen zodat gezondheidsklachten verminderen of verdwijnen.

Deze site is bedoeld als bron van kennis over gezondheid en voeding passend binnen de orthomoleculaire geneeskunde. Je treft op deze site dan ook regelmatig nieuwe informatie aan.

Gezonde voeding is de basis voor een goede en lange gezondheid!

POGZ ziet voeding als een natuurlijk medicijn. Door je goed te voeden, met gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen, ondersteun je je lichaam om gezond te blijven of te herstellen van een (chronische)ziekte.

Steeds meer wordt duidelijk dat (sterk) bewerkte voedingsmiddelen de gezondheid niet echt ondersteunen, integendeel. De zogenaamde “Welvaartsziekten” vinden hun basis in het jarenlange gebruik van ongezonde voeding.

Door onze manier van leven en de beperkte kennis die we tegenwoordig hebben over echt gezonde voeding loopt onze gezondheid (op langere termijn) gevaar. Door gezonde voeding versterk je je natuurlijk zelf genezend vermogen. Hierdoor verklein je het risico dat ook jij ten prooi valt aan een welvaartsziekte!