Uw orthomoleculair (darm)therapeut

Even voorstellen;

Ik ben Rien Menheere en ben de Praktijk Orthomoleculaire Geneeskunde Zeeland in 2015 begonnen. Ongeveer 30 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in diverse functies op het raakvlak van ict, bedrijfskunde en bedrijfseconomie.  Door een invaliderende ziekte in de periode 2014-2016  was het voor mij onmogelijk om mijn toenmalige functie nog langer uit te oefenen. Inmiddels was ik volledig uitbehandeld binnen de reguliere geneeskunde. “Je moet er maar mee leren leven, wij kunnen niets voor je doen.”,  was het bericht in een academisch ziekenhuis ergens in Nederland. Een zure appel wanneer je nog relatief jong bent en nog volop toekomstplannen hebt. In die tijd heb ik veel kunnen nadenken over het leven en wat ik nu eigenlijk zou willen als ik ooit weer gezond zou zijn. Maar dat was nog ver weg, niet meer dan een wensdroom toentertijd.

Altijd al wilde ik van alles het naadje van de kous weten. Zo ben ik op internet gaan zoeken naar alternatieve geneeswijzen en vooral wat deze vormen van geneeswijzen inhielden en of deze wellicht iets voor mij zouden kunnen betekenen. Opgeven ligt niet in mijn aard, een echte Zeeuw zeggen ze wel; “luctor et emergo” is wel van toepassing op mij.

Op deze manier ben ik in aanraking gekomen met de orthomoleculaire geneeskunde. Als kind had ik al erg veel belangstelling voor geneeskunde en het (functioneren van het) menselijk lichaam. Toch ben ik een hele andere richting gaan studeren. Overigens wilde ik altijd al geneeskunde studeren en geen medicijnen (zoals ze dat in de volksmond wel plegen te noemen).  Voor mijn opleiding klik hier.

De kennis die ik had verzameld op internet over orthomoleculaire geneeskunde (ook wel voedingsgeneeskunde genoemd) heb ik op mezelf toegepast.  Een hele andere leefstijl, met name op het gebied van voeding (als je nauwelijks nog pijnloos kan bewegen zit veel sporten zoals ik eerder altijd deed er even niet in).  En vooral veel verschillende supplementen elke dag, maanden lang, om mijn lichaam maar veel verschillende voedings- en bouwstoffen aan te bieden.  Na maanden andere voeding en veel extra voedings- en bouwstoffen ging het steeds beter, eindelijk! Nu ben ik alweer jaren klachtenvrij en heb ik ook mijn concentratie en geheugen weer terug, ‘back in business’ zullen we maar zeggen maar wel met heeeel veel extra relativerend vermogen en een andere kijk op t leven.

Twee ‘uitspraken van mij’ vind je op deze website;

‘Keer het tij, bescherm je gezondheid’, je gezondheid lijkt zo vanzelfsprekend, iets wat nooit zal veranderen lijkt het…. totdat je ziek wordt dan wordt alles anders. Vandaar deze ‘kreet’, zorg dus dat je zolang mogelijk gezond blijft, leef bewust, zorg voor een gezonde leefstijl (dat is gemakkelijker dan je denkt). Je hebt het grotendeels zelf in de hand, al denk je vast misschien van niet.

‘Samen een brug bouwen naar jouw gezondheid’, als het dan toch zo loopt dat je ziek wordt is het nog niet te laat om te beginnen met een gezonde leefstijl. Beperk met een (aangepaste) gezonde leefstijl de schade en geef je lichaam de kans om te herstellen door te beginnen met gezonde en juiste voeding, zo nodig ondersteund met extra voedings- en bouwstoffen.

POGZ, ik dus, kan je met bovenstaande (op weg) helpen. Hoe?

Door je inzicht te geven in je gezondheidsklachten en vooral samen te zoeken naar de oorzaak en belangrijker hoe deze oorzaak weg te nemen. Samen, een cruciaal woord in voorgaande zin, want jij blijft zelf verantwoordelijk voor de aanpassingen in je leefstijl en hoe je daarmee omgaat. Jouw motivatie en wilskracht om gezond te blijven en/of weer gezond te worden vormt de basis. POGZ helpt je in de vorm van advies, coaching, inzicht in…, steun en motivatie zodat jij alle mogelijkheden krijgt die je nodig hebt om te werken aan je herstel.

Het logo van POGZ; SAMEN een brug bouwen!

Hoe ben ik? Een belangrijke vraag voor je, want als je cliënt wordt bij POGZ is samen werken aan je gezondheid de basis.

Anderen zeggen over mij dat ik vriendelijk, betrokken, onderzoekend, vasthoudend en doelgericht ben. Door mijn ervaring met ziek zijn en vooral de beperkingen die je dan ervaart heb ik niet zoveel meer met de term ‘timemanagement’ moet ik eerlijk bekennen. Voor sommigen misschien een minpuntje voor mezelf vooral lekker relaxt bezig zijn met mijn prachtige uitdagende ‘nieuwe’  beroep (het voelt als een ontspannende hobby eigenlijk). Er is voor mij niets mooier en meer motiverend dan wanneer ik zie dat het steeds beter gaat met de gezondheid van een cliënt.