De voedingspiramide als basis

POGZ geeft haar missie vorm aan de hand van onder meer het delen van kennis over voeding die de gezondheid ondersteunt en zo het behouden van een optimale gezondheid mogelijk maakt.

Uitgebalanceerde en gevarieerde voeding vormt altijd de basis van het advies van POGZ. Uit ervaring blijkt dat veel gezondheidsklachten verminderen of verdwijnen met aanpassingen in de voeding. POGZ gebruikt als basis voor een evenwichtig en gezond voedingspatroon de voedingspiramide.

De voedingspiramide gaat uit van het gebruik van natuurlijke en onbewerkte producten.

Verander je voedingspatroon in stapjes en ervaar het verschil. Tenslotte zijn de piramides in Egypte ook niet in één dag gebouwd.

‘Verandering van spijs doet eten’ wordt wel gezegd. En dat is zeker waar maar je moet er wel open voor staan en/of aan toe zijn. Wat ook waar is, is dat een ingesleten gewoonte -bijvoorbeeld een ongezond voedingspatroon- lastig is te veranderen. Het kost moeite en doorzettingsvermogen.

Het vergroten van je kennis over gezonde en ongezonde voeding kan je helpen bij het veranderingsproces. Wanneer je deze kennis in de praktijk brengt – en je dus steeds gezonder gaat eten- zal je merken dat je je na een tijdje beter gaat voelen.

Er is er maar één die écht verantwoordelijk is voor wat jij eet en drinkt en dat ben jezelf.

Hierboven vind je twee afbeeldingen van de voedingspiramide, de bovenste voor volwassenen en de onderste voor jongeren van 4-18 jaar. Volwassenen en jongeren in de groei hebben nu eenmaal andere voedingsstoffen nodig. De informatie op deze webpagina is niet bedoeld als een op maat gemaakt voedingsadvies maar is bedoeld als algemene basis om je huidig voedingspatroon eens tegen het licht te houden en aan te geven dat het ook relatief simpel anders en wellicht beter kan. Wanneer je toe bent én gemotiveerd bent om over te stappen op een gezond(er) en uitgebalanceerd(er) voedingspatroon is dit een mooie opstap. Uiteraard kan POGZ je ondersteunen en coachen naar een gezond(er) en uitgebalanceerd(er) voedingspatroon. Je kan ook het boek de “voedingspiramide” aanschaffen. Een eerste stap wellicht om je kennis over gezond(ere) en uitgebalanceerd(ere) voeding te vergroten.

‘Kennis is macht en macht geeft kracht!’

Heb je genoeg van je gezondheidsklachten en wil je actief gaan werken aan je gezondheid en het verminderen van je gezondheidsklachten? Neem dan contact op met POGZ.